Összes oldalmegjelenítés

2010. november 4., csütörtök

Kínai szezámos csirke


Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • A masszához:
  • 20 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet keményítő
  • 1 evőkanál olaj
  • víz
  • A mázhoz:
  • 1 kiskanál ecet
  • 1 kiskanál cukor
  • méz
  • piros arany
  • kevés olaj
  • szezámmag

Elkészítés:

A csirkemellet lesózzuk, apró kockákra vágjuk, félretesszük. A liszttel, a sütőporral, a keményítővel, a tojással, sóval és kis vízzel masszát készítünk. Wokban kb. fél liter olajat felforrósítunk, a csirkemelldarabokat egyenként a masszába mártjuk, hirtelen kisütjük, majd félretesszük. Nagyobb edényben a kis kanál ecetet, kiskanál cukrot, mézet, kevés olajat, pirosaranyat és szezámmagot összemelegítünk, és ebbe a mázba forgatjuk a kisült csirkefalatokat. Rizzsel vagy sült krumlival tálaljuk.

Megjegyzés:

Csípős piros arannyal is készülhet. Ez az a szezámos csirke, amit a kínai gyorséttermekben kínálnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése