Összes oldalmegjelenítés

2010. november 4., csütörtök

ÁZSIAI PIRÍTOTT TÉSZTA


  1. A tésztát állítólag Kína adta a világnak, és egy Marco Polo nevű ember importálta be Európába. Hogy ennek mi az igazságtartalma, nem tudjuk, de tény és való, hogy a pirított tészta igen nagy népszerűségnek örvend Ázsiában!
  1. HOZZÁVALÓK
  2. Spagetti tészta
  3. Hús 5 dkg
  4. Káposzta
  5. Hagyma
  6. Fokhagyma
  7. Répa
  8. Szójababcsíra
  9. Szójaszósz
  10. Víz
  11. Napraforgóolaj
  12. Erős Pista (zúzott erős paprika)
  13. Kínai só (rizskivonat, glutamát).


  14. ELKÉSZÍTÉS
    1. A SPAGETTIT vízben megfőzzük, leszűrjük.
    1. Hosszú, vékony szeletekre vágjuk a HÚST, és a ZÖLDSÉGEKET: a káposztát, hagymát, répát, szójababcsírát.
    2. Forrósítsuk fel a wokot, töltsünk bele annyi OLAJAT, amiben kényelmesen megsül a hús (semmiképpen ne ússzon a hús az olajban, de ne is maradjon száraz! Ehhez a mennyiséghez kb. 4 cl olaj kell). Akkor megfelelő a sütési hőmérséklet, ha az olaj fodrozódik, és enyhén gőzölög (nem füstölög!). Kb. 1 perc.
    1. Süssük át a HÚST. Adjunk hozzá SZÓJASZÓSZT, ERŐS PISTÁT és péppé vert FOKHAGYMÁT. 
    2. Adjuk hozzá a ZÖLDSÉGEKET. Pároljuk át a zöldségeket, hogy levet eresszenek. A folyamatot VÍZ hozzáadásával lehet gyorsítani. Adjunk hozzá SÓT.
    1. Az átpárolt-átsütött alapba rakjuk bele a FŐTT TÉSZTÁT. Jól átsütjük az egészet.
    1. KÉSZ, LEHET TÁLALNI!
    TIPPEK:
    • Az ételt bármilyen húsból, sőt, sonkából is el lehet készíteni, de a húst akár ki is lehet hagyni.
    • Ugyanígy bármilyen zöldséget hozzá lehet adagolni, ki lehet venni, fel lehet cserélni. Érdekes az egyre divatosabbá váló kínai kel használata.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése