ELKÉSZÍTÉS A SPAGETTIT vízben megfőzzük, leszűrjük.
Hosszú, vékony szeletekre vágjuk a HÚST, és a ZÖLDSÉGEKET: a káposztát, hagymát, répát, szójababcsírát.
Forrósítsuk fel a wokot, töltsünk bele annyi OLAJAT, amiben kényelmesen megsül a hús (semmiképpen ne ússzon a hús az olajban, de ne is maradjon száraz! Ehhez a mennyiséghez kb. 4 cl olaj kell). Akkor megfelelő a sütési hőmérséklet, ha az olaj fodrozódik, és enyhén gőzölög (nem füstölög!). Kb. 1 perc.
Süssük át a HÚST. Adjunk hozzá SZÓJASZÓSZT, ERŐS PISTÁT és péppé vert FOKHAGYMÁT.
Adjuk hozzá a ZÖLDSÉGEKET. Pároljuk át a zöldségeket, hogy levet eresszenek. A folyamatot VÍZ hozzáadásával lehet gyorsítani. Adjunk hozzá SÓT.
Az átpárolt-átsütött alapba rakjuk bele a FŐTT TÉSZTÁT. Jól átsütjük az egészet.
KÉSZ, LEHET TÁLALNI!
TIPPEK: |
|
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése